Ik ben Wanda de Kanter, sinds  30  jaar, longarts, thans  in het Antoni van Leeuwenhoek, Nederlands Kanker Instituut.

 

https://nl.wikipedia.org/wiki/Wanda_de_Kanter

Ik focus me op het zo goed mogelijk behandelen van patienten met longkanker én op het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. Als kinderen niet meer verslaafd worden gemaakt door een meedogenloze tabaksindustrie met haar handlangers/ lobbyisten in onze samenleving,  is 87 % van alle longkanker te voorkomen. Tabak draagt bij aan het ontstaan van 16 kankers, COPD en 30 % van alle hart en vaatziekten. Elk jaar zijn er weer 20.000 Nederlandse tabaksdoden, wereldwijd 7 miljoen. De schuld van de verslaving ligt bij de criminele tabaksindustrie, niet bij hen die willens en wetens verslaafd zijn gemaakt.

Ik houd me bezig met medische ethiek rond gezondheid en ziekte in de breedste zin van het woord, inclusief palliatieve zorg, altijd met de patient als leidend uitgangspunt.

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig columns en artikelen geschreven die her en der gepubliceerd zijn. Ik ben 2 x Vrouw in de Media geworden. Honderden interviews gegeven in vele kranten, radio en tv over bovenstaande onderwerpen. Via deze site wil ik ze bij elkaar brengen en toegankelijk maken voor een ieder die het interessant vindt. Social media helpt mij om mijn boodschap te verspreiden. In 2018 werd ik samen met Benedicte Ficq de meest invloedrijke vrouw in de Opzij top 100. In 2019 was ik Zomergast nr 5.

Ik ben 28 jaar getrouwd en ik heb 3 kinderen.

Voor het boeken van een lezing regelt Marga Miltenburg van:

https://www.zijspreekt.nl/sprekers/profile/Wanda-de-Kanter/654/

de financiële en logistieke afhandeling.

http://www.stichtingrookpreventiejeugd.nl

https://www.linkedin.com/in/wandadekanter

http://www.nederlandstopt.nu/index.php?id=66

https://sickofsmoking.nl

@Wdekanter op Twitter

 

wanda_suit