Ik ben Wanda de Kanter, sinds  27 jaar, longarts, thans  in het Antoni van Leeuwenhoek, Nederlands Kanker Instituut.

Ik focus me op het zo goed mogelijk behandelen van longkanker én op het zoveel mogelijk voorkomen daarvan. Als kinderen niet meer verslaafd worden gemaakt door een meedogenloze tabaksindustrie met haar handlangers/ lobbyisten in onze samenleving,  is 87 % van alle longkanker te voorkomen. Tabak draagt bij aan het ontstaan van 17 kankers, COPD en 30 % van alle hart en vaatziekten. Elk jaar zijn er weer 20.000 Nederlandse tabaksdoden, wereldwijd 7 miljoen. De schuld van de verslaving moet liggen bij de criminele tabaksindustrie, niet bij hen die willens en wetens verslaafd zijn gemaakt.

Ik houd me bezig met medische ethiek rond gezondheid en ziekte in de breedste zin van het woord, inclusief palliatieve zorg, altijd met de patient als leidend uitgangspunt.

In de afgelopen jaren heb ik regelmatig columns en artikelen geschreven die her en der gepubliceerd zijn. Ik ben 2 x Vrouw in de Media geworden. Honderden interviews gegeven in vele kranten, radio en tv over bovenstaande onderwerpen. Via deze site wil ik ze bij elkaar brengen en toegankelijk maken voor een ieder die het interessant vindt. Social media helpt mij om mijn boodschap te verspreiden.

Ik ben 26 jaar getrouwd en ik heb 3 kinderen.

Voor het boeken van een lezing regelt  http://zijspreekt.nl/component/content/article/37-sprekers/sprekers/965-wanda-de-kanter de financiele en logistieke afhandeling.

 

http://www.stichtingrookpreventiejeugd.nl

 

https://www.linkedin.com/in/wandadekanter

http://www.nederlandstopt.nu/index.php?id=66

https://sickofsmoking.nl

@Wdekanter op Twitter

 

wanda_suit

Advertenties