Op de dag: Verbaal Meesterschap dag van Remco Claassen, ’s lands beste trainer, is Chris Anderson op bezoek naar aanleiding van zijn boek Impactvol presenteren : de TED methode. Hoe bereid je je voor op een TED lezing: het begint met het Idee , schaven en veel oefenen. Tijdens het vragen rondje staat Ikhenemoh op, een huisarts uit Amsterdam. ” Sir may I ask you one question- do you care about lung cancer and do you want to retweet a TEDX talk: “the replacementsmokers? ” Een volmondig Yes is het antwoord. Onze TEDx vanuit een doodskist, wordt naar 1,7 miljoen volgers getwitterd door de belangrijkste man van TED. Deze TEDX lezing- laat een patiente zien die al is overleden en vertelt vanuit haar kist hoe iedereen op haar ziekte reageerde: je hebt gerookt, het is dus je eigen schuld. De eenzaamheid van die opgelegde schuld en schaamte. In het tweede deel van de TEDtalk verandert het podium, de zaal wordt aandeelhouder van de tabaksindustrie, dollars dwarrelen naar beneden. We laten zien hoe kinderen gericht verslaafd worden gemaakt door intense marketing en het toevoegen van verslavende stoffen. Dat niet de longkanker patiente maar de tabaksindustrie verantwoordelijk is voor ziekte en verderf. ZIj noemt de kinderen in haar geheime documenten : Replacement smokers: zij die de vroegtijdig overleden rokers moeten vervangen.

https://www.youtube.com/watch?v=2oJkyauCDsQ

Advertentie