http://sickofsmoking.nl

Humberto Tan : strafzaak en beweging Sick of Smoking

Sinds Anne Marie van Veen bij Humberto Tan met haar strafrecht advocaat Mr Ficq verscheen is er veel gebeurd. Er hebben zich inmiddels meer dan 2000 mensen ingeschreven voor de strafzaak. Er hebben zich bijna 14.000 mensen als mede strijders aangemeld. Ondersteunende teksten en foto’s geplaatst. Tshirts besteld. Er komen vragen en steunbetuigingen uit het buitenland. Anne Marie heeft vele interviews gegeven, Telegraaf, Libelle TV, Humo en zij gaat door. Ondanks het feit dat zij longkanker met uitzaaiingen heeft is zij strijdlustig. Nooit raakt zij vermoeid uit te leggen waar het haar omgaat: zij wil zorgen dat de tabaksindustrie straks niet haar kinderen, nu 4, 5, 6 jaar te pakken krijgt. Door hun brein door mis- en ver-leiding te kapen.

Civiel versus strafzaak

Het gaat niet om een civiele zaak zoals er al zoveel in Amerika zijn geweest en gewonnen. Het gaat haar niet om geld. Het gaat om een strafbaar feit. Het gaat om artikel 300: het opzettelijk benadelen van de gezondheid. Het planten van een breinziekte: de verslaving. Door de sigaret met opzet -willens en wetens-zo verslavend te hebben gemaakt dat een kind na 3-4 weken hooked is. De tabaksindustrie, die alle ellende volgend op de brein ziekte jaren later, op de koop toe neemt. Voorwaardelijke opzet. Verregaande onverschilligheid. Misdadig. De gevolgen zoals steeds beter bekend wordt: van long-, slokdarm-, alvleesklier- tot blaas-kanker, hart en vaatziekten, vroeggeboortes en miskramen, reuma, suikerziekte en blindheid om maar wat te noemen. Het is niet het directe doel van de tabaksindustrie om je te besmetten met longkanker, maar het kan haar werkelijk niets schelen dat zij ieder jaar 6 miljoen doden maakt. Omdat het product miljarden oplevert. Om de aandeelhouders te plezieren. Aan elke dode roker hebben zij toch zo’n 4000 euro verdiend.

Addictive by design, dood op termijn

De knapste biochemici hebben de laatste 50 jaar bedacht hoe ruwe tabak zo verslavend mogelijk te maken: door het te roosteren, ammoniak en suikers toe te voegen, zodat na verbranding  de nicotine zo snel vervluchtigt dat het in 7 seconden naar je brein vliegt. Hoe sneller de kick , hoe verslavender een product omdat je het product daardoor aan alles gaat koppelen in het leven. De Pavlov slijt in je brein. De reden dat de meeste stoppers na verloop van tijd weer terugvallen. Niet omdat zij zwak zijn, maar omdat de verslaving olifantenpaadjes in je brein graaft.  In het lijstje van verslavende stoffen/ middelen misbruik staat nicotine in de top 3, met cocaine en heroine. Zij staat bovenaan qua omvang lange termijn schade, en onderaan qua acute schade ..niemand heeft er nu last van: dodelijk ontwerp, dood op termijn

Marketing en lobby

Dankzij jaren lange geldverslindende marketing, reclame en lobby zijn sigaretten merken bij iedereen bekend. Op elke straathoek voor een paar euro is het zichtbaar en te koop. De tabaksindustrie oefent op het hoogste niveau invloed uit op de politiek en het bedrijfsleven om op die manier effectieve maatregelen om kinderen te beschermen tegen te gaan.

Anne Marie

Als ik er niet meer ben: zo heet een programma waar zij aan mee werkte. Laat dat eens goed tot je doordringen. Al die mensen die zeggen: je moet gewoon opvoeden als ouder. Maar hoe kan je opvoeden als je er niet meer bent. Je kunt je kinderen niet beschermen. Ze zijn pas 4 , 5, en 6 jaar! Anne Marie vertelt haar verhaal tijdens college in het UMCG aan studenten. Zij vertelt haar verhaal tijdens een lezing over Healthy Ageing. Zij is onderweg, voor zolang zij kan.

Help en steun deze moedige moeder en vrouw in haar strijd op het recht om haar kinderen gezond op te laten groeien, ook en juist als zij er niet meer is. Meld je aan en verspreid de website http://www.sickofsmoking.nl

 

Advertentie