https://nvab-online.nl/actueel/nieuws/bedrijfsarts-voor-verbinding-bij-rookvrije-organisatie

Wanda de Kanter: “De bedrijfsarts verbindt bestuur en werknemers”

Mensen die gestopt zijn met roken, krijg weer energie om dingen te doen. Energie die ze misten toen ze nog rookten. Rokers nemen gemiddeld drie weken aan rookpauzes per jaar, ze zijn anderhalf keer zo vaak ziek als werknemers die niet roken, en als ze ziek zijn zijn ze ook nog eens anderhalf keer zo lang ziek. Daarnaast zijn rokers extra gevoelig voor virussen, waaronder het coronavirus. Bovendien wil 80% van de rokers stoppen. Dit zegt longarts Wanda de Kanter, voorvechtster voor de rookvrije generatie, in een interview met de NVAB.

Haar boodschap voor de bedrijfsarts: “Als bedrijfsarts vorm je de verbinding tussen het bestuur en de werknemers. Je kunt bijvoorbeeld naar de raad van bestuur gaan en zorgen dat het onderwerp stoppen met roken hoog op de agenda komt te staan. Of ga het gesprek aan met HR over het rookvrij maken van de hele organisatie.”

https://nvab-online.nl/actueel/nieuws/bedrijfsarts-voor-verbinding-bij-rookvrije-organisatie

 

https://nvab-online.nl/actueel/nieuws/rookvrij-werkt-beter-podcast1

Op 4-3-2021 gaan de activiteiten van de Nederlandse Bedrijfsartsen verder: veel rokers haken immers vroegtijdig af. Luister hier naar de podcast en/ of lees hoe zij dit voor zich zien:

Advertentie