In de nieuwe aflevering van de podcast Fantoomgroei proberen Sander en Hendrik een antwoord te vinden op die grote vraag: moeten we de tabaksindustrie verbieden? Daarvoor ging Sander op bezoek bij Wanda de Kanter, longarts en activist tegen de tabaksindustrie. Haar betoog is keihard maar glashelder.

https://www.fantoomgroei.com/post/pod-moeten-we-de-tabaksindustrie-verbieden

Podcast:

Duidelijk is dat in de volgende kabinetsperiode preventie in de gezondheidszorg in algemene zin meer aandacht zal krijgen. Vrijwel alle partijen noemen preventie en een gezonde leefstijl als belangrijke punten in hun paragrafen over de zorg. Verschillende partijen pleiten voor het instellen van een nationaal preventiefonds (Denk, ChristenUnie [CU], D66), dan wel regionale preventiefondsen (CDA, GroenLinks, PvdA, SGP), waarin de overheid en zorgverzekeraars samenwerken. De SP, de Partij voor de Dieren (PvdD) en Forum voor Democratie (FvD) houden het bij algemene opmerkingen over preventie, terwijl VVD en 50Plus het uitvoeren van het Nationaal Preventieakkoord als leidraad noemen.

Vandaag op onze website Tabaknee: VVD en PVV staan alleen

Recente Kamerdebatten hebben laten zien dat, met uitzondering van VVD en PVV, de Tweede Kamer wil doorpakken op het preventiethema, inclusief tabaksontmoediging. De demissionaire status van het kabinet heeft de coalitiepartijen CDA, D66 en CU bevrijd uit de houdgreep van de VVD. Daardoor konden zij alle drie meestemmen met de rest van de Kamer – als gezegd met uitzondering van VVD en PVV – voor een motievan de Partij voor de Dieren die demissionair staatssecretaris Paul Blokhuis opriep het preventiebeleid te intensiveren.

https://www.tabaknee.nl/nieuws/item/2292-verkiezingen-vvd-en-pvv-leveren-kinderen-uit-aan-tabaksindustrie

Advertentie