Bijzondere ontmoeting met Hans van Baalen vooraf, we kennen elkaar vanuit de studenten tijd. Hoe leg je een ras -VVD-er uit dat verslaafd zijn geen vrijheid en dus juist niet liberaal is? Dat een product zoals het ontworpen is door de tabaksindustrie bedoeld is om kinderen zo jong mogelijk te verslaven? Ach zegt hij: ouders moeten gewoon beter opvoeden. Ah ja, dat zegt de man die niet eens elke zondag het vlees snijdt…terwijl kinderen gaan roken om er bij te horen, onder peer group pressure, door de verleidingen van de tabaksindustrie. Een product dat voor 2 van de drie gebruikers tot de dood zal  leiden, en op elke straathoek voor een paar euro te koop is….een product dat vandaag de dag nooit op de markt zou komen:

Legaal? Ooit waren heksenverbranding en asbest ook legaal… het woord legaal betekent : ik heb de macht om het toe te staan en dus is het legaal ………..

http://www.npo.nl/knevel-van-den-brink/30-05-2014/EO_101215278/POMS_EO_544522

Advertentie