https://www.rtlnieuws.nl/gezondheid/nieuwe-gezonde-sigaret-te-koop-trap-niet-in-dit-reclamepraatje

 

Alle media en VWS krijgen een uitnodiging van Philip Morris om hun nieuwste speeltje te komen bewonderen. Onder het mom van ” harmreductie” . IQOS: I quit ordinary smoking.

Hun eerste “harmreductie” stamt uit de jaren “60. Dezelfde industrie die zogenaamd veiliger sigaretten op de markt bracht en ze “light “noemde. Het bleek later te gaan om sigaretten met ventiel gaatjes , die net buiten het rookmondje van de rookmachine vielen en zo valse lucht konden aanzuigen , waardoor de teer in de rookmachine gemeten omlaag ging, maar in de mens niet. ( die de gaatjes omsloot met lippen en vingers). De term light sigaretten werd verboden. De methode is gebleven: alle commerciele sigaretten hebben sindsdien miniscule ventielgaatjes, waardoor zij nu sjoemelsigaretten zijn gaan heten. Sinds kort weten we nu ook dat dankzij deze sjoemelsigaretten er een ander type kanker is ontstaan , vaker en dieper in de luchtwegen: Meer kanker voor je geld.

Als de tabaksindustrie het werkelijk goed voorheeft met de wereld houdt zij op met conventionele verslavende sigaretten te maken met 7 miljoen doden per jaar en honderd miljoen zieken.

 

Advertentie