De roker van stijlicoon tot sneue junk. De tabaksindustrie, die is pas sneu!

Waar in het verleden de reclame machine van de tabaksindustrie rokers tot helden, cowboys, seksbommen en vrijheidsstrijders wist te maken, wordt het sinds de megalomane miljarden campagnes in de Westerse wereld verboden zijn, niet meer zo makkelijk om aan dit geheel onzinnige imago te voldoen. Maar maak je geen zorgen, in de derde wereld landen bloeit de tabaksindustrie als nooit te voren: omkopen, sponsoren van sport en muziek, billboards met de Marlboro cowboy, mooie Marlboro meisjes bij auto races, alles is er nog volop. Daar ben je nog steeds hartstikke sexy als je rookt, wordt je al rokend geëmancipeerder en is het leven nog steeds de wondere wereld van Peter Stuyvesant. Sneu, heel sneu van de tabaksindustrie. Vooral omdat zij in het rijke Westen beweert met harm reductie bezig te zijn. Geloof het niet!

 

https://m.metronieuws.nl/nieuws/dossier/2017/08/de-roker-van-stijlicoon-tot-sneue-junk

Advertentie