https://youtu.be/t4qj1BaTKGA

https://www.volkskrant.nl/wetenschap/-dag-klas-ik-ben-heel-erg-ziek-door-roken-~b8ba562f/

 

Maandag 28-1-2019 brengt  Anne Marie van Veen , jonge moeder met longkanker met uitzaaiingen de eerste klassers van de  Middelbare VOX school een bezoek. Zie hoe intens de aandacht van de 12 jarigen is. Hoe oprecht hun belangstelling is.

Dinsdag 29-1 worden in het Piet Borst Auditorium van het Antoni van Leeuwenhoek 50 leerlingen ontvangen van de VOX school. Ik interview 2 patienten : Pauline Sinnema en Vincent Bloothoofd, en de kinderen kunnen alles vragen wat ze willen. En dat doen ze:

https://www.parool.nl/amsterdam/puber-tegen-kankerpatient-hoe-lang-heeft-u-nog-te-leven~a4622403/

Boekpresentatie 

Daarna is er een boekpresentatie door Martine Glaser, mede mogelijk gemaakt door Longkanker Nederland. De pers is aanwezig en Hart van Nederland doet verslag.  Martine is kinderboekenschrijfster en verloor 2 jaar geleden haar dochter aan longkanker .Zij schreef een spannend boek voor middelbare scholieren: Mij pak je niet. Een indirecte aanklacht tegen de tabaksindustrie. Alle kinderen kregen een exemplaar.

https://www.longkankernederland.nl/hart-van-nederland-ook-aanwezig-bij-boekpresentatie-mij-pak-je-niet/

Woensdag 30-1 neemt Prof Sjaak Neefjens echte zwarte en roze longen mee en een vaas vol watten met stofzuiger. Hij laat op deze manier zien wat roken met je longen doet.

 

Advertentie