Tijdens de jaarlijkse Inspire2live (patients advocates) dagen krijgen Pauline en ik de ” Hero of Cancer ” award. Temidden van zeer inspirerende patient advocates die er alles aan doen kanker te voorkomen én de overleving én de kwaliteit van leven van patienten met kanker te verbeteren is dat een hele grote eer. De bijeenkomst dit jaar  staat in het teken van het  feit dat  elke vorm van kanker zeldzaam is. Omdat er steeds meer bekend wordt over tumor DNA en de omgeving van de tumor is geen enkele tumor meer hetzelfde, laat staan dat elke kanker patient hetzelfde is.

Wat voor vrijwel iedereen geldt  is dat het een rot ziekte is en je hele leven op zijn kop zet zoals op wereld kanker dag 4-2 het motto was. De onzekerheid, het lijden, het wachten op uitslagen…. het verlies van werk, conditie en inkomen….niet alleen voor jezelf, maar ook voor je geliefden.

Maar gelukkig is er ook hoop,  dat blijkt weer op deze intensieve emotionele dagen.

 

https://www.tabaknee.nl/nieuws/item/1588-weer-prijs-dekker-en-de-kanter-voor-strijd-tegen-tabaksindustrie

http://inspire2live.org/news/stephen-friend-wanda-de-kanter-and-pauline-dekker-receive-inspire2live-patient-advocate-hero-of-cancer-award/

Advertentie