http://www.omroepmax.nl/tijd-voor-max/uitzending/tv/tijd-voor-max-woensdag-15-februari-2017/

Het was een emotioneel weerzien.  We hebben zeer regelmatig app contact, maar elkaar in real life zien is toch weer anders. Anne Marie ziet er heel goed uit. Haar moeder is vandaag met haar meegekomen. Als Frank Boeijen zijn lied inzet ” Zeg me dat het niet zo is”, lopen de ogen van Anne Marie vol tranen. Wat voel je als je te horen krijgt dat je een ongeneeslijke ziekte hebt?

Zeg me dat het niet waar is…

https://www.youtube.com/watch?v=oExf54FYC-0

Anne Marie is strijdlustig, om zo lang mogelijk te leven voor haar kinderen, voor haar man. Zij is ook zeer strijdbaar om te voorkomen dat haar kinderen gaan roken.Om die reden wil zij dat de tabaksindustrie strafrechtelijk wordt vervolgd. Dat zij tot criminelen worden gemaakt met de productie van een product dat 2 van de 3 gebruikers doodt. Door manipulatie van de sigaret, door het zaaien van twijfel, door het inzetten van oud politici in hun netwerk. Door goede fondsen te steunen en zichzelf overal tussen te wringen. Door hun hele markt op kinderen te richten. Zij zaaien met volledige kennis van zaken én opzet de breinziekte die verslaving heet met als gevolg dood en verderf maar ontkennen dit ten allen tijde. Onder het mom je kiest er toch zelf voor… er valt weinig te kiezen als je na 4 weken als kind of YAS -je (young adult smoker aldus de tabaksindustrie)  verslaafd bent gemaakt. En hoeveel heb je nog te kiezen als je eenmaal longkanker hebt met uitzaaiingen?

Als Anne Marie een fragment ziet van de Vervangers

https://www.youtube.com/watch?v=NvTDbkQ8BZE

ziet Martine van Tijd voor Max dat het fragment hoe kinderen verleid worden haar emotioneert. Mijn rol in dit programma is de vertaling van de emotionele kant naar de wat meer zakelijke technische kant van de strafzaak.

Na de uitzending haalt Fieke Hamers , politicologe en  redacteur van Max ons op. Zij is bijzonder goed op de hoogte, extreem goed voorbereid en heeft ons samen goed voorgelicht voor de uitzending. ZIj vertelt ons hoe geemotioneerd de moeder van Anne Marie tijdens de uitzending was. Is het niet het allerergste wat een moeder kan overkomen?

Onze missie is weer een stapje verder, elke dag weer, er zijn weer vele  extra aanmeldingen op

https://sickofsmoking.nl

Anne Marie ik omhels je met duizend armen

 

Advertentie