Zijn zij net zo verslaafd aan geld als hun cliënten aan hun product?

Gewetenloos of weten-loos?

http://www.jetrood.nl/interviews.php?subaction=showfull&id=1503392372&archive=&start_from=&ucat=16&#.WaE-IRRaFyY

Jet interviewde me voor haar website. Aan het eind kwam ter sprake hoe toch de tabaksindustrie met zich zelf kan leven. Als zij 6 miljoen doden per jaar op hun geweten hebben, zou je toch verwachten dat hun medewerkers en bovenal de Raden van Bestuur , marketeers en hun lobbyisten, zich doodongelukkig voelen. Of hebben zij helemaal geen kennis van de gevolgen? Zijn zij gewetenloos of weten-loos?

Weten-loos

Als dat zo is is het wellicht een goed idee om eens een dag van een COPD patient mee te maken. Hoe die zich aankleedt en de deur niet meer uit kan. Of een man van 40 jaar met een kleincellig longcarcinoom met zijn kale koppie bezoeken terwijl hij chemotherapie krijgt in het ziekenhuis. Met naast zijn bed zijn kinderen die zomervakantie hebben.  Natuurlijk met expliciete toestemming en wens van de patienten. Ben benieuwd of zij zijn kinderen niet meer als verdien model gaan zien…..

 

Advertentie