https://www.bnr.nl/player/audio/10177099/10430899

We hebben uitgebreid gesproken over het bizarre verdienmodel, dat er vrijwel geen geld van de 100 miljard zorgkosten per jaar naar het voorkomen van ziekte gaat. Hoe de tabaksindustrie haar vrienden kiest bij de VVD en VNO-NCW. Hoe zij, hoewel verboden, nog steeds reclame met behulp van influencers op Social Media maakt. Hoe oud ministers en politici zich ter beschikking stellen aan de tabaksindustrie als commissaris.

We praten over de tabaksverslaving en over de rechtszaak aan het EU Hof van Justitie. De sjoemelsigaret die met veel hogere waarden wegkomt in de Europese tabakswet en nota bene gecontroleerd wordt door de tabaksindustrie zelf…..

Deze dag zal besloten worden tot de avond klok… of toch niet… de Tweede Kamer heeft er naast het OMT en het kabinet ook nog wat van te vinden. Maar waar blijven die vaccinaties nu? Er zijn er genoeg voor de hele EU….. Bizarre tijden, onrustig, de toeslag affaire met de zwartgelakte passages doen me weer denken aan onze rechtszaak tegen de overheid in 2016 over al hun ontmoetingen met de tabaksindustrie. Iets wat volstrekt illegaal is omdat Nederland samen met 190 landen het juridisch bindende akkoord van de WHO FCTC tekende waarin dat besloten ligt. De transparantie is weer ver te zoeken… nog steeds.

Vandaag is ook de dag dat de oudste president ooit in Amerika dhr Biden aantreedt. Een profiel van hem in de Volkskrant door Ellen Visser laat zien hoe hij op zijn 78e toch zo fit is gebleven. Niet roken, perfect DNA, en een grote dosis geluk. Healthy Ageing is vrijwel geheel afhankelijk van waar je wieg heeft gestaan, de eerste 1000 dagen, van je DNA ( 30 % , leefstijl ( 60% ) , de rest is geluk of dikke pech. Neem je zelf niet als uitgangspunt als politicus, kijk naar de statistiek van het leven.

Advertentie